Viimeisimmässä julkaisussani oleva kuva oli siis vitsi. En millään tavalla koe olevani ammattilaisbloggaaja saati edes hyvä blogikirjoittaja. Vaikka kyseessä onkin vain oppimispäiväkirja, otan hirveästi paineita siitä mitä tänne kirjoitan. Heti kun tiedän, että jotain tullaan julkaisemaan – oli se sitten pelkästään blogi, jota käytännössä kukaan ei tule koskaan lukemaan – otan hirveän stressin kirjoittamisesta. Mutta harjoittelu tekee mestarin. Kai.

Viime postauksessani sanoin myös, että minulla on historiaa bloggaajana. Se oli ehkä vähän liioitellusti sanottu, sillä oikeastaan kokeilu jäi yhteen julkaisuun. Totesin, ettei minusta ole muotibloggaajaksi ja ettei minulla oikeastaan ole mitään sanottavaa. Mikä sinänsä on jo ajattelun kärkeä 14-vuotiaalta.

Unohdin muuten viime päivityksessäni mainita, että vaikka Vuodatus.net on jo valmiiksi todella selkeä, ja käyttäjää myös ohjataan mielestäni todella hyvin. Toisaalta esimerkiksi kuvien lisääminen on tehty vähän hassusti. Kuvat tulee ensin ladata alustaan kansioihin, joista ne sitten lisätään julkaisuun. Toisaalta ihan kätevä: kuvat jäävät talteen sen varalta jos niitä haluaa käyttää myöhemmin uudelleen. Mutta näin lyhyen kokeilun kannalta vähän turhauttavan monivaiheinen prosessi.

 

Mutta vihdoin asiaan: miksi valitsin ensimmäisen kirjoitukseni aiheeksi sosiaalisen median? 

Opiskelen pääaineenani viestintää ja sosiaalinen media kiinnostaa minua viestinnän kentästä eniten. Olen kiinnostunut erityisesti sosiaalisen median kautta muodostuvista yhteisöistä ja siitä miten sosiaalista media voi käyttää kriisitilanteissa. Myös sosiaalisen median käyttäjälähtöinen sisällönluonti on kiehtovaa. On mielenkiintoista seurata kuinka niin sanotusta tavallisesta pulliaisesta tulee omalla tietämyksellään suurien uutistalojen iso uutislähde Twitterin kautta (esim. Arto Pulkki). Tai kuinka ravintoloitsijan kipakat vastaukset Facebookissa herättää suuren kohun kansalaisissa (Hans Välimäki ja niin sanottu watergate).

Itselleni oli heti aihevaihtoehdot nähtyäni selvää, että kirjoittaisin sosiaalisesta mediasta. Aikataulusyistä tekstini jäi kuitenkin valitettavasti aika lyhyeksi.

 

hans-valimaki-normal.jpg

Kuva