Olisin alunperin halunnut julkaisualustakseni WordPressin, koska halusin kokeilla jotain sellaista sivustoa, jota en aiemmin ollut käyttänyt. Olin myös kuullut, että WorldPress on helppokäyttöinen. Jostain syystä en kuitenkaan saanut julkastua alustalla blogikirjoituksestani muuta kuin otsikon ja kuvan. Itse teksti ei kuitenkaan siirtynyt blogiin. Koska WordPress ei siis toiminut, päätin käyttää julkaisualustana Vuodatus.net:iä, koska olen joskus entisessä elämässäni yrittänyt pitää alusta - nyt jo poistamaani - blogia. Ajattelin, että ehkä sittenkin vanhassa on vara parempi.

 

Teknologian kanssa käymäni vastoinkäymisen ja aiemman kokemuksen lisäksi julkaisualustan valintaan vaikutti kieli. Tiedostin omat vajaavaiset kykyni tietotekniikassa ja totesin, että ehkä suomenkielinen julkaisualusta helpottaisi työskenteyäni.

 

Enkä ollut väärässä. Vuodatus.net:iin ei vaatinut täyttämään montaa eri kohtaa kirjautumisvaiheen yhteydessä vaan palveluun kirjautuminen oli yksinkertaista ja helppoa. Myöskin tekstien kirjoittaminen ja muokkaaminen oli tehty erittäin helpoksi ja käyttäjäyställiseksi. Hetken aikaa jouduin kuitenkin miettimään muutamia kohtia mitä blogin hallitsemiseen liittyi. Esimerkiksi kohdat "kojelauta" ja "vimpaimet" sekä huvittivat että hämmensivät minua. Mutta etsivä löytää ja kokeileva oppii, ja hetken aikaa eri asioita klikkailtuani löysin ja ymmärsin mitä minkäkin linkin alta löytyy.

 

blogger1-normal.jpg

Kuva