Kaiken kaikkiaan blogimaisen oppimispäiväkirjan pitäminen on ollut hauskaa. Olen huomannut pohtivani seuraavaa kirjoitustani silloin, kun koulujuttujen ajatteleminen ei ole akuuttia. Olen ennenkin kirjoittanut oppimispäiväkirjaa, enkä nyt väitä että olisin aiemmin tehnyt niitä jotenkin huonosti, mutta tällä kertaa olen miettinyt sisältöä tarkemmin mitä aiemmin. Luulen sen johtuvan blogista ja siitä, että on mahdollista (vaikkakin epätodennäköistä), että joku sattuisi lukemaan tekstejäni.

Toisaalta, neljän julkaisun jälkeen en voi sanoa olevani sisällä blogimaailmassa tai tietäväni miltä aktiivinen bloggaus tuntuu tai kuinka paljon se vie aikaa.

Tärkein oppini on kuitenkin se, että blogien kirjoittaminen on tehty lähtökohtaisesti helpoksi. Kokeillessani WorldPressiä, tarjosi palvelu hienoja alustoja blogeille ilman että käyttäjän olisi tarvinnut lähteä itse koodaamaan. Olin tyytyväinen myös Vuodatus.net:in tarjontaan. Silti, jos kirjoittaja haluaa haastaa itsensä ja koodaamiskykynsä, voi hän halutessaan muokata bloginsa julkisivua haluamakseen.

Sekä mikä harmittaa ehkä eniten, on se etten tiedä miten linkin saa sisällytettyä yhteen sanaan. Vaikka kuinka yritin löytää tietoa siitä, en vieläkään tiedä miten se tehdään..